Qëndrueshmëria e limonëve është e kufizuar nëse nuk ruhen siç duhet. Ky frut është i prirur për rritjen e mykut dhe prishjen e shpejtë. Për t’i ruajtur, është e mundur t’i mbani në temperaturën e dhomës nëse planifikoni t’i konsumoni në ditët në vijim, por duhet shmangur ekspozimi i drejtpërdrejtë në dritë.
Rekomandohet të ruani limonët në një vend të freskët dhe të thatë, si qilari juaj e kuzhinës, të paktën. Sidoqoftë, opsioni më i mirë është t’i vendosni në frigorifer. Për të arritur një ruajtje të mirë, ato mund të vendosen në një qese plastike, duke nxjerrë ajrin e tepërt dhe më pas të ruhen në një nga sirtarët e frigoriferit.
Afati i ruajtjes së limonit ndryshon në varësi të kushteve të ruajtjes. Në qilarin e kuzhinës mund të zgjasin deri në 14 ditë, por nëse ruhen në frigorifer, kjo periudhë mund të zgjatet deri në 1 muaj ose edhe më shumë. Një alternativë tjetër është ngrirja e tyre, gjë që do t’i mbajë në gjendje të mirë për rreth 4 muaj.
Për të përcaktuar nëse limoni është i keq, është e rëndësishme të shikoni ngjyrën dhe strukturën e tij. Një limon në gjendje perfekte duhet të ketë një ngjyrë të verdhë uniforme dhe të gjallë. Nëse zbulohen njolla, është shenjë përkeqësimi dhe duhet shmangur konsumimi i tij.