Enciklopedi

Më tepër: en

Si lindi turizmi dhe si u zhvillua përgjatë periudhave të ndryshme kohore në botë

Nga fjala greke "τόρνος" (tornos) fillimisht lindi fjala latine "tornus" si dhe folja "tornare" që evoluoi në termat frëngjisht "tour",…

“Ky vit, më i nxehtë se viti që lamë pas”, parashikimet e “Financial Times” për 2024

SHBA- Si çdo vit e përditshmja Financial Times ka bërë parashikimet e saj për vitin që jemi futur. Sipas parashikimeve…

FOTO: Ajsbergu më i madh në botë lëviz pas 30 vitesh

Ajsbergu më i madh në botë ka lëvizur pas më shumë se 30 vitesh. Ajsbergu, i quajtur A23a, u nda…

- Reklamë -
Latest Enciklopedi News

Si lindi turizmi dhe si u zhvillua përgjatë periudhave të ndryshme kohore në botë

Nga fjala greke "τόρνος" (tornos) fillimisht lindi fjala latine "tornus" si dhe…

“Ky vit, më i nxehtë se viti që lamë pas”, parashikimet e “Financial Times” për 2024

SHBA- Si çdo vit e përditshmja Financial Times ka bërë parashikimet e…

FOTO: Ajsbergu më i madh në botë lëviz pas 30 vitesh

Ajsbergu më i madh në botë ka lëvizur pas më shumë se…

FOTO: E jashtëzakonshmja te kafshët

A e dini se disa kafshë kanë shqisa të jashtëzakonshme? Aftësitë e…

FOTO: Dy anë të botës në një imazh të vetëm

Artisti turk Ugur Gallenkus portretizon dy anë të ndryshme të botës në…

Të fotografosh pabarazinë…

Fotografitë nga droni ekspozojnë ndarjen ekonomike brenda qyteteve. Rrugët, kanalet dhe gardhet…

FOTO: Kur MPJ e Shqipërisë punonte në… çadra

Kur u shpall kryeqytet, Tirana u përball me një kërkesë të madhe…

Kur qendra e Tiranës ishte ende gropë pa emër

Sheshi Skënderbej është sheshi në qendër të Tiranës. Sipas shifrave të fundit…

“Kur New Yorku ishte një fshat”

New Yorku sot është një nga vendet më të zhvilluara në botë.…