Analiza

Latest Analiza News

Letër e hapur nga Roma, kryeministrit shqiptar Edi Rama

I nderuar Kryeministër Rama, Diaspora shqiptare në Itali numëron më shumë se…

PUSHTETI, DIASPORA, OPOZITA

Nga Bedri ISLAMI Botuar në DITA Është e papërballueshme dëshira dhe këmbëngulja…

Detyra jonë kryesore sot

Nga Fatos TARIFA Botuar në Dita Themeli i çdo shoqërie është sistemi…

Altin Dumani mes Drejtësisë dhe Politikës

Nga Bedri Islami Botuar në DITA Nuk besoj dhe as nuk më…

“Strategjia e Zgjerimit e BE-së” në Kontekstin e Ndryshimeve Gjeostrategjike

Amb. Zef Mazi, ish-Kryenegociator për Integrimin e Shqipërisë në BE “Nuk pranohet…

Arvanitët dhe përpjekjet mjerane për përjashtimin e tyre nga historia

Prof. Dr. Irakli Kocollari Botuar në DITA   Këto ditë kanë tërhequr…

Hëna që na ndan

Nga Fatos TARIFA Unë kam lindur në vitin 1954, dhjetë vite pas…

Përcaktimi i suksesit në Ukrainë

Jake Sullivan, Këshilltari i Sigurisë Kombëtare i SHBA-së, ka shprehur mendimin se…

A implikohet direkt Berisha në urdhër dhënie vrasjesh apo dhunimesh?

Nga Bedri Islami Botuar në DITA Është vështirë e përfytyrueshme, por, në…