Analiza

Latest Analiza News

“Nuk ka Republikë nëse nuk respektohen dëshmorët dhe brezat që ngritën Shqipërinë”

Nga Ndue Preng Gjeta Çfarë shteti kemi, Republikë apo Monarki? Nuk mund…

Vetëvrasja e inxhinier Tomi Kristos… Për dënimet e dikurshme dhe naftën e sotme

Prof. Dr. Hazbi Shehu Në fillim të vitit 1974 u dënua Ing.…

Nga do të shkojnë shqiptarët në Maqedoninë e Veriut

Nga Bedri Islami Botuar në DITA Votimi i parë për presidentin e…

E vërteta ia vlen!

Nga Artan Xh. Duka Botuar në DITA Kur vjen puna tek marrëdhëniet…

NATO-s dhe Perëndimit nuk i del arithmetika në Ukrainë

Nga Dritan Goxhaj Botuar në DITA Ndërkohë që Kongresi Amerikan votonte më…

Kur do ketë Tirana guximin t’i kujtojë Athinës gjenocidin e 1914?

Nga Shaban Murati   Presidentja e Greqisë K.Sakellaropoulou evokoi në 24 prill…

Japonia dhe Ballkani Perëndimor

Dr. Jorgji Kote Nuk është ndonjë gjë të re të themi se…

Shkolla “prit e qep”! Përse jam me gazetarin Carlo Bollino

Nga Fatos TARIFA Sapo jam kthyer nga një udhëtim jashtë vendit dhe…

Rregulli Natyror, Vrimat e Zeza dhe “shkenca e Orës së Qametit”

Nga Muhamet Cerova Pa kërkimin dhe produktin pasonjës në lëmë të shkencës…