Histori

Latest Histori News

Partizanët e Myzeqesë në operacionin e boshtit Korçë – Opar – Berat në dimrin e viteve 1943-44

Jovan Bizhyti   Forcat gjermane, pas dështimit të operacionit në zonën e…

Himara dhe propaganda rreth saj

Dilaver Goxhaj   Vizita e Kryeministrit grek, Micotaqis, në darën  22 dhjetor…

Ku ishte Uskana

Ramazan Kica   Uskana ishte qytet antik në territoret e Dibrës së…

Kapedani Haxhi Hoxhë Smokthina me histori e këngë

Albert HABAZAJ Thuhet që kapedanët si Haxhi Hoxha i lind koha kur…

Me rastin e 80 vjetorit të Çetës së parë Partizane të Myzeqesë

Nga DHIMITËR SHTËMBARI Nënkryetar i Komitetit Kombëtar të Organizatës së Veteranëve e…

Telegrami i vitit 1966, Krishtlindjet e fundit në Shqipëri para se të shpalleshim vend ateist

  Në 23 dhjetor të vitit 1966 u përcoll urimi i fundit…

Rexhep Qosja: Për Saliun dhe Metën

Rexhep Qosja Botuar në DITA   1. Slogani i parë: SHQIPËRIA NË…

79 vjet nga krijimi i Brigadës IV Sulmuese

Vjollca Konda   Pushtimi i Shqipërisë nga Italia fashiste, tregoi dhe njëherë…

Ah, të ishin të gjithë komunistët si Kadri Musai!

Dr. Kasriot Hasa                                                       Kur isha me punë në rrethin e…