Histori

Latest Histori News

Bisedat me Aristidh Kolën nga kujtimet e Nasho Jorgaqit: “Nuk e doja Amerikën, Kosova ndryshoi gjithçka”

Prof. Nasho Jorgaqi Botuar në DITA Vijon nga numri i kaluar  …

Dhosi Jano, kolonjari që shërbeu në Lushnje si të ishte myzeqar

Nga DHIMITËR SHTËMBARI   Blushi i ish rrethit të Kolonjës ka nxjerrë…

Rojet nga Kosova të Ismail Qemalit

Nga Sefer PASHA   “Ismail Qemali i kërkoi Isait dy djem nga…

Sami Vinçani, kontribut real në LANÇ e në ushtrinë shqiptare

Në 100-vjetorin e lindjes Halil RAMA   Në Korçë dhe në gjithë…

Një jetë që njohu dy ekstreme, rrëfimi i Kozara Katit: Nga Moska, në internim, vuajtjet pas arrestimit të babait ministër

  Kozara Kati, një emër i njohur i shoqërisë civile në Shqipëri…

Lavdi veteranit antifashist Qemal Hysen Bego!

Në 95 vjetorin e lindjes Ilmi Qazimi   Në fillim të këtij…

Arkivat e Venecias: Historia e panjohur e pasardhësve të Skënderbeut, çfarë ndodhi me djalin dhe nipin e tij

  Nga Pëllumb Xhufi Botuar në DITA Emri dhe fama e Gjergj…

Ç’ndodhi gjatë krizës së raketave kubane dhe pse po krahasohet me luftën në Ukrainë?

Presidenti amerikan Joe Biden tha dy ditë më parë se lufta e…

E pamposhtura!

Nga Margarita Syziu   Për veprimtaren e shquar në çështjen e lirisë…