Perimet janë një ushqim themelor për të mbajtur një jetë të shëndetshme. Shumica dërrmuese mund të përfshihen në një shumëllojshmëri të gjerë pjatash dhe recetash për t’i bërë ato më ushqyese, duke ofruar shije dhe përfitime për trupin tonë.
Mes të gjithave është lakra jeshile, një perime gjermane që filloi të përdoret në Shtetet e Bashkuara. Kale njihet edhe si lakra jeshile, e përdorur kudo, edhe në Shqipëri. Kjo perime me gjethe jeshile e ka origjinën në familjen botanike brassoca oleracea, ku gjenden perime të tjera si lulelakra, lakra apo brokoli.
Kjo bimë është një nga “mbiperimet” e mëdha që njihet nga ekspertët e të ushqyerit dhe dietologjisë, të cilët theksojnë se kalciumi që përmban përthithet më mirë se ai i qumështit. Përveç kësaj, nxjerr në pah kontributin e madh në hekur për sistemin imunitar, i cili prodhon qelizat e kuqe të gjakut dhe parandalon aneminë. Lakra jeshile konsiderohet një superushqim për shkak të burimit të madh të lëndëve ushqyese.
Një porcion siguron 4 herë më shumë acid folik se vezët. Një tjetër nga avantazhet e tij të mëdha është aftësia për të ruajtur një sasi të madhe uji, një burim thelbësor i vitaminave dhe mineraleve për trupin tonë.