Histori

Latest Histori News

E pamposhtura!

Nga Margarita Syziu   Për veprimtaren e shquar në çështjen e lirisë…

Një lutje që zonjëza Dino i ka dërguar zonjës Wilson

Hajredin Isufi   Fundi i Luftës së Parë Botërore, trajtimi dhe sanksionimi…

Kontributi i Ali Pashë Tepelenës dhe i shqiptarëve të Greqisë në revolucionin grek 1821

Jovan Bizhyti   Prof. Koli Xoxi, një historian me prodhimtari të gjerë,…

Për Elezin, Arshi Pipën e të tjerë: Mehmeti me Standardin, pa Standardin, kundër Standardit…

  Nga Sadik Bejko Botuar në DITA   Një kryqëtar kundër Standardit…

Gjysmë shekulli nga tragjedia ajrore që i mori jetën Azbi Seranit

Vladimir Duraj   4 Tetor 1972! Ditë e martë, ora 09 e…

Dëshmi të tjera për krimet e Isa Toskës në Myzeqe

Në mbështetje të shkrimit të Z. Asqeri Llanaj në gazetën Dita 28…

Ramiz Mustafa, shkodrani që guxoi të ndiqte një “rrugë pa kthim”

Nga Bashkim Koçi   Më është dashur të shkruaj jo rrallë për…

Për Isa Toskën, Enkelejd Alibeajn e të tjerë

Asqeri Llanaj*   Kalemxhinj ordinerë, pa kurrfarë vlere intelektuale dhe shpirtërore, vazhdimisht…

Tre dokumenta sekretë nga arkivat ushtarake amerikane: Pse Hitleri ishte kundër pushtimit italian të Shqipërisë

  Ekskluzive DITA – Në Prillin e 1939, trupat ushtarake italiane pushtuan Shqipërinë,…