Histori

Latest Histori News

Historia e zbulimit të parë të ‘arit të zi’ në Shqipëri

Astrit Avdulaj*   Zhvillimi industrial, sidomos në shekullin e 20-të bënë që…

Paçavuret e Alimadhit nuk e mbulojnë dot tradhtinë e Ballit Kombëtar

Që t’i thuash popullit shqiptar se partizanët gjatë LANÇ kanë kryer krime…

Nga eshtrat e Mehmetit, te raporti mes Gardës dhe Arteve, kujtimet e një gardisti të “kohës së Enverit” (PJESA III)

  (Vijon nga numri i kaluar) Po kërkoja nëpër monopatet e materialeve…

Historia cënohet kur shkruhet me paragjykime politike, Prof. Milo!

Nga DHIMITËR SHTËMBARI*   Në Rezolutën e miratuar në Konferencën XII Kombëtare…

“M’u zemërua se i përmenda foton e babait me Enverin, përgjigje nga unë gardisti, për vajzën e Gjeloshit”

Autori Sefer Pasha po boton prej disa numrash në DITA, kujtimet e…

Sa pranë dhe sa larg Enver Hoxhës (Pjesa II)

Nga Sefer Pasha  (Vijon nga numri i kaluar)   Pyetja shtrohet: -…

“Banori i Vilës 31 që kam njohur unë”. Njeriu dhe diktatori Enver Hoxha, sipas një ish-drejtuesi të Gardës

  Autori i këtyre kujtineve, Sefer Pasha, ka qenë shef i Gatishmërisë…

Manipulimet moderne të historisë dhe vazhdimësia e tyre ende sot

Nga Eduard Shehi   Ndryshimet e sistemeve qeverisëse që ka njohur historia…

Sa ishte numri i shqiptarëve që bashkëpunuan me Sigurimin? Raportimi francez: U zhdukën dosje në ’91-’92 dhe ’97

  Në 2015, një inisiativë e Parlamentit Shqiptar për hapjen e dosjeve…