Histori

Latest Histori News

Jani Minga, personalitet dhe martir i kombëtarizmës

150 vjet nga lindja -75 vjet nga vdekja   -JAM +;Pseudonimi i…

E rrallë: Dy vëllezër të ndarë që nga fundi i Luftës së Dytë Botërore rigjejnë njëri-tjetrin pas 77-vjetësh!

Dy vëllezër, të cilët u ndanë nga njëri tjetri në vitin e…

Turqia sjell në Tiranë mbi 1 milion dokumenta mbi Shqipërinë dhe shqiptarët të periudhës osmane

  Mbi një milionë dokumente mbi Shqipërinë dhe shqiptarët janë sjellë në…

Të panjohurat dhe pasojat e Reformës Agrare të 1945! Diagnozë” historike e pronësisë në Shqipëri

Përfundimi i Luftës së Dytë Botërore solli në Shqipëri jo vetëm ndryshimin…

Procesi i Rusisë kundër Gorbaçovit, minutë pas minute

Pas grushtit të shtetit të dështuar më 1991, frymëzuesi i perestrojkës kthehet…

FOTO: Pse ky ishull dhe çfarë ndodhi atje në 1 shtator 1939, sot nuk duken aq larg

  Nga Përparim Kabo Gadishulli piktoresk Westerplatte i Gdansk fatkeqësisht përmendet si…

Përtej nostalgjisë, një reportazh i dhimbshëm për një nga kryeveprat tona industriale

Na ishte njëherë Azotiku i Fierit... Azotiku (mendoj, gjithë ekonomia kombëtare) as…

Homazh për shqiptarmbrojtësin Gjeneral Enriko Telinin, taliani që ra dëshmor për kufirin shqiptar

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj   Shqipërinë e vogëluat, e bëtë siç…

FOTO: Stalini, Lenini dhe një Zis i Sigurimit shfaqen në vilën e Mehmet Shehut në ish-Bllok, instalacioni ngjall debate

    Një statujë bronxi e Josif Stalin vështron mbi një rrugë…