Histori

Latest Histori News

Gjysmë shekulli nga tragjedia ajrore që i mori jetën Azbi Seranit

Vladimir Duraj   4 Tetor 1972! Ditë e martë, ora 09 e…

Dëshmi të tjera për krimet e Isa Toskës në Myzeqe

Në mbështetje të shkrimit të Z. Asqeri Llanaj në gazetën Dita 28…

Ramiz Mustafa, shkodrani që guxoi të ndiqte një “rrugë pa kthim”

Nga Bashkim Koçi   Më është dashur të shkruaj jo rrallë për…

Për Isa Toskën, Enkelejd Alibeajn e të tjerë

Asqeri Llanaj*   Kalemxhinj ordinerë, pa kurrfarë vlere intelektuale dhe shpirtërore, vazhdimisht…

Tre dokumenta sekretë nga arkivat ushtarake amerikane: Pse Hitleri ishte kundër pushtimit italian të Shqipërisë

  Ekskluzive DITA – Në Prillin e 1939, trupat ushtarake italiane pushtuan Shqipërinë,…

Heroi Nazmi Rushiti dha jetën nga torturat fashiste

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj   Në mjedisin ku mësoi Nazmi Rushiti…

Neoballistët duan ta lënë Shqipërinë pa histori

Para disa vitesh, kur Agron Tufa, ish drejtori i Institutit të Studimeve…

Veteranët dhe pasardhësit e tyre mes të shkuarës dhe të ardhmes

Nasho Bakalli Ajo që e dallon shqiptarin e vërtetë është aftësia për…

Ndal projektligjit neoballist që synon të fshijë kujtesën më të lavdishme të popullit tonë

Deklaratë  e përbashkët e Komitetit Kombëtar të Organizatës së Veteranëve e të…