Histori

Latest Histori News

Heroi Nazmi Rushiti dha jetën nga torturat fashiste

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj   Në mjedisin ku mësoi Nazmi Rushiti…

Neoballistët duan ta lënë Shqipërinë pa histori

Para disa vitesh, kur Agron Tufa, ish drejtori i Institutit të Studimeve…

Veteranët dhe pasardhësit e tyre mes të shkuarës dhe të ardhmes

Nasho Bakalli Ajo që e dallon shqiptarin e vërtetë është aftësia për…

Ndal projektligjit neoballist që synon të fshijë kujtesën më të lavdishme të popullit tonë

Deklaratë  e përbashkët e Komitetit Kombëtar të Organizatës së Veteranëve e të…

Lavdinë e Dëshmorëve të LANÇ s’ka ligj që mund ta njollosë

Nga Dr. GJERGJI VELO*   Ndërsa mësuam se projektligjin për dekomunistizimin e…

‘Sot u varros bulldogu anglez, Uinston Çërçilli’, ditari politik i Enver Hoxhës, janar ‘65

Memorie.al publikon disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qendror i Shtetit…

Epopeja e Drashovicës, 14 shtator – 4 tetor 1943

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj   Në ditën përkujtimore të 79 vjetorit…

Zotërinj ligjvënës! Ndaleni valën revanshiste!

Elidiana Canaj*   Një grup deputetësh, anëtarë të Partisë Demokratike, kanë dorëzuar…

Enveri sipas kunatit, kujtimet e një ballisti: Tre burra darkojnë dhe flasin për Hoxhën, ndërsa motra e tij u shërben

  HYRJE E REDAKSISË – Kadri Cakrani ka qenë një nga eksponentët…