Histori

Latest Histori News

‘Sot u varros bulldogu anglez, Uinston Çërçilli’, ditari politik i Enver Hoxhës, janar ‘65

Memorie.al publikon disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qendror i Shtetit…

Epopeja e Drashovicës, 14 shtator – 4 tetor 1943

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj   Në ditën përkujtimore të 79 vjetorit…

Zotërinj ligjvënës! Ndaleni valën revanshiste!

Elidiana Canaj*   Një grup deputetësh, anëtarë të Partisë Demokratike, kanë dorëzuar…

Enveri sipas kunatit, kujtimet e një ballisti: Tre burra darkojnë dhe flasin për Hoxhën, ndërsa motra e tij u shërben

  HYRJE E REDAKSISË – Kadri Cakrani ka qenë një nga eksponentët…

Flet mbesa e Myslim Pezës, Lemçe Peza dhe bashkëkohës të ngjarjes së madhe

Në 80-vjetorin e Konferencës së Pezës Bisedoi: Prof. dr. Xheladin Çeka  …

Deviza “pa dallim feje, krahine e ideje” dhe rrënjët e saj në historinë e shqiptarëve

80-vjetori i Konferencës së Pezës Nga Mersin KURTI   Konferenca e Pezës …

14 shtator 1943, një ngjarje e pazakontë në historinë e LANÇ

“Gjashtëdhjetë e tetë vajza nga qyteti i Fierit, më 14 shtator 1943…