Histori

Latest Histori News

“M’u zemërua se i përmenda foton e babait me Enverin, përgjigje nga unë gardisti, për vajzën e Gjeloshit”

Autori Sefer Pasha po boton prej disa numrash në DITA, kujtimet e…

Sa pranë dhe sa larg Enver Hoxhës (Pjesa II)

Nga Sefer Pasha  (Vijon nga numri i kaluar)   Pyetja shtrohet: -…

“Banori i Vilës 31 që kam njohur unë”. Njeriu dhe diktatori Enver Hoxha, sipas një ish-drejtuesi të Gardës

  Autori i këtyre kujtineve, Sefer Pasha, ka qenë shef i Gatishmërisë…

Manipulimet moderne të historisë dhe vazhdimësia e tyre ende sot

Nga Eduard Shehi   Ndryshimet e sistemeve qeverisëse që ka njohur historia…

Sa ishte numri i shqiptarëve që bashkëpunuan me Sigurimin? Raportimi francez: U zhdukën dosje në ’91-’92 dhe ’97

  Në 2015, një inisiativë e Parlamentit Shqiptar për hapjen e dosjeve…

Një organizim ushtarak që i dha hov Luftës Antifashiste

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj   Shtabet ushtarake pjesë e traditës Më…

Në Tropojë, 19 vjet pas vrasjes së komisar Gani Malushit

Nga SEFER PASHA   Pas 19 vjetësh të vrasjes së Gani Malushit…

Replika e Xhelal Gjeçovit: Tezat për LANÇ dhe Ballin, ku ndahem dhe ku bashkohem me Paskal Milon (Pjesa II)

Prof. Xhelal Gjeçovi Botuar në DITA   (Vijon nga numri i kaluar)…

Zbulimi i arkeologëve italianë: Një zonjë me emrin ILIRA në mbishkrimet Mesape rreth 2500 vjet më parë

  Rreth 2500 vjet më parë emri Ilir nuk është përdorur vetëm…