Histori

Latest Histori News

Zbulimi i arkeologëve italianë: Një zonjë me emrin ILIRA në mbishkrimet Mesape rreth 2500 vjet më parë

  Rreth 2500 vjet më parë emri Ilir nuk është përdorur vetëm…

Historia e një agresioni ushtarak

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj   Agresion me përmasa dhe objektiva të…

FOTO: Akt fashist në Maozoleumin e Dëshmorëve në Durrës, thyhet busti i luftëtares partizane

  Javën e kaluar në Maozoleumin e Dëshmoreve të Durrësit është thyer…

Ekskluzive nga SHBA, Xhelal Gjeçovi: Ku bashkohem dhe ku ndahem me Paskal Milon

Prof. Xhelal Gjeçovi Botuar në DITA   Kur u ula të bëj…

Dosja I.M/ Rezidenti, agjenti, informatori dhe strehuesi, si i rekrutonte bashkëpunëtorët Sigurimi i Shtetit?

Ndonëse kanë kaluar mëse 30 vjet nga rënia e komunizmit, ende opinioni…

Kongresi historik i Dibrës

Prof. Gazmend Shpuza   Këtë vit, më 23-29 korrik, u mbushen 113…

Nga kujtimet e një veterani që sot do të ishte 100 vjeç

Sot mbushen plot 100 vjet nga dita e lindjes së veteranit të…

Fan Noli mirënjohës dhe farkëtues i miqësisë me Amerikën

Në 100-vjetorin e lidhjes së marrëdhënieve diplomatike Shqipëri-SHBA Përgatiti Kastriot Kotoni  …