Histori

Latest Histori News

Përgatitet rrëmbimi i eshtrave të Shote Galicës

Nga Sefer PASHA   Kam ardhur tek varri i rrënuar i Shote…

Historiani që mbron Luftën Antifashiste dhe dëshmorët nga Amerika

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj   Një rrugëtim në fushën e historiografisë…

Kur fjalën e kishte dyfeku, kujtime për 116-vjetorin e lindjes së Shefqet Peçit

  Nga Sevo Tarifa Sado të shkruash për gjeneralin e lavdishëm Shefqet…

Shqipëri-SHBA dhe një dokument diplomatik i 20 viteve më parë

Diplomacia shtetërore dhe, bashkë me të, historia e një kombi janë procese…

Qasje moderne në shkrimin e historisë

(Shënime mbi librin  “Tokat çeke dhe shqiptare, pikëtakime historike, kulturore e diplomatike…

Kryevepra e Semmeringut dhe gjeniu i saj Karl Gega

Nga Dr. Artan Canaj   Pikërisht 153 vite më parë, më 22…

Lopata pas koke për shezlonet e sotme dhe sherri i Vlorajve me bejlerët e Frakullës për ishullin që e mori lumi

  Pa dalë qershori, lajmet me hunj kokës në plazhet tona nuk…

FOTO ARKIVE: Lana e kioskave dhe dy pamje të tjera nga Tirana e disa viteve më parë

  Ne shpesh harrojmë si kanë qenë qytetet tona dikur. E kaluara…

FOTO: Një Bord Ushqimi për të frenuar abuzimet me çmimet në Shqipërinë e 1934-ës

Në tetor të vitit 1930, Ahmet Zogu zgjodhi ta mbajë ndryshe fjalimin…