Histori

Latest Histori News

Për studentët e viteve ’70, leximin masiv me batanije dhe vajzat e asaj kohe pa botoks

  Nga Ethem Ruka Sa herë përmendet Qyteti i Studentit, unë por…

Ne, brezi i zboreve… Koha kur në rast agresioni, një milionë shqiptarë ishin nën armë për pak orë

  Nga Ethem Ruka Asnjëherë nuk e kam kuptuar përdorimin e fjalës…

VIDEO: Gërmime arkeologjike në Belsh, banorët zbulojnë rrënoja

Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore, së bashku me Universitetin e Tiranës kanë…

Një vepër e vyer në shërbim të historisë së FA Shqiptare

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj   Një përvojë pune që heshti nga…

SHËNIM: A ja vlejti djersa e një milionë aksionistëve?

  Nga Ethem Ruka Koha e aksioneve ka perënduar. A ja vlejti…

Masakra e Këndrevicës në qershor të 1944-s

Asqeri Llanaj   Në Grykë – Shkallë forcat naziste vranë 40 mallkastriotë.…

Pa Heronj s’ka Liri

Dr. Skënder Demaliaj   Ese kushtuar Heroit Kombëtar - Adem Jashari, në…

Shqiptarët në Odesë

Dr. Dorian Koçi   Gjatë pushtimit osman, sidomos në Rilindjen Kombëtare kolonitë…

Jeta e një dëshmori

Prof. Asoc. Dr. Bernard ZOTAJ   Rruga ushtarake e një intelektuali shqiptar…