Gazeta DitaGazeta DitaGazeta Dita
Njoftime Shfleto më tepër
Font ResizerAa
  • Kreu
  • Opinion
  • Politikë
  • Ekonomi
  • Bota
  • Kronikë
  • Sport
  • Kulturë
  • Histori
  • Kosovë
  • Kuriozitet
  • Lifestyle
  • Kopertina
  • Arkiva
  • RRETH NESH
Duke lexuar: Tre perimet më të mira të vjeshtës për shëndetin e zorrëve
Shpërndaje
Gazeta DitaGazeta Dita
Font ResizerAa
  • Kreu
  • Opinion
  • Politikë
  • Ekonomi
  • Bota
  • Kronikë
  • Sport
  • Kulturë
  • Histori
  • Kosovë
  • Kuriozitet
  • Lifestyle
  • Kopertina
  • Arkiva
  • RRETH NESH
Kerko
  • Kreu
  • Lajmi i fundit
  • Kryesore
  • Aktualitet
  • Analiza
  • Politike
  • Ekonomi
  • Kronike
  • Opinion
  • Kosovë
  • Bote
  • Sport
  • Dita TV
  • Lifestyle
  • Enciklopedi
  • Europa/Analize
  • Histori
  • Kendi i Kryeredaktorit
  • Komunitet
  • Kopertina
  • Kulture
  • Kuriozitete
  • Metropol
  • Shendetesi
  • Teknologji
  • Telebingo
  • Televizion
  • RRETH NESH
Sign In
Na ndiqni
Gazeta Dita > Blog > Kuriozitete > Tre perimet më të mira të vjeshtës për shëndetin e zorrëve
KurioziteteShendetesi

Tre perimet më të mira të vjeshtës për shëndetin e zorrëve

Published 5 Nëntor, 2023
Shpërndaje
Shpërndaje

Fjala “zorrë” sigurisht ka ndryshuar shumë në dhjetë vitet e fundit. Një dekadë më parë, askush nuk po fliste vërtet për shëndetin e zorrëve dhe probiotikët. Megjithatë, gjërat tani janë shumë të ndryshme, pasi tani ka shumë informacione për shëndetin e zorrëve. Dhe duke qenë se vjeshta është plot me shumë e shumë perime të shijshme, më poshtë do të ndaj me ju 3 më të mirat për shëndetin e zorrëve.

Panxhari

Panxhari është një burim natyral i nitrateve, të cilat trupi juaj i konverton në oksid nitrik, i cili ndihmon në relaksimin e enëve të gjakut. Dhe kjo do të thotë rrjedhje më e mirë e gjakut, e cila mund të ketë një sërë përfitimesh. Meqenëse shëndeti i zorrëve është i lidhur me shëndetin e zemrës dhe presionin e gjakut, panxhari ofron lëndë ushqyese të dobishme, ato janë të pasura me antioksidantë që janë të gjitha të mira për shëndetin tuaj.

Kungulli

Kungulli është kaq portokalli sepse është jashtëzakonisht i pasur me karotenoidë, të cilat janë të dobishme si për tretjen ashtu edhe për thithjen e lëndëve ushqyese në trup. Karotenoidet janë të tretshëm në yndyrë. Kjo do të thotë që kur gatuani kungullin, është mirë të shtoni pak vaj ulliri, sepse do t’ju ndihmojë vërtet të përthithni lëndët ushqyese.

- Publicitet -
Lakra e kuqe

Lakra e purpurt, ose lakra e kuqe, e plotëson këtë listë të perimeve të rekomanduara. Çfarëdo lakre që merrni, do të ketë glukozinolate, të cilat luftojnë kancerin dhe janë fantastike. Lakra e kuqe ka përfitimin e shtuar se përmban antocianin, të cilat janë të shkëlqyera për trurin tuaj. Ajo gjithashtu mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të diabetit dhe është e pasur me fibra dhe ujë për të ndihmuar në tretje të shëndetshme.

 

p.c. / dita

Paola Cekani 5 Nëntor, 2023 5 Nëntor, 2023
Shpërndaje këtë artikull
Facebook Twitter Email Printo

Lajmi i Fundit

  • Moska akuzon Perëndimin: Po bëni gjithçka për të penguar pjesëmarrjen tonë në OSBE
  • Armëpushimi sjell “jetë” në Gaza, futen rreth 200 kamionë të tjerë me ushqime
  • Mbyllen hetimet për 4 shqiptarët e përfshirë në trafik heroine Turqi-Shqipëri-Itali. Kush ishte ‘koka’ e grupit (Emrat) 
  • Ishte pasagjere, detaje të reja nga aksidenti ku humbi jetën vajza 24-vjeçare e ish-deputetit
  • “Çmimet nuk do ulen para 2025”, paralajmërimi i OECD dhe objektivi i BSH

Komentet e Fundit

  1. intelektuali në Dita që u bëmë me yll në ballë
  2. George në Kur iku gjermani i fundit?
  3. ce në Kur iku gjermani i fundit?
  4. intelektuali në Dita që u bëmë me yll në ballë
  5. km në Dita që u bëmë me yll në ballë
Gazeta DitaGazeta Dita
© Copyright Gazeta Dita 2022. Te gjithe te drejtat e rezervuara
×
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?