Ekonomi

Latest Ekonomi News

Skemë e re pensionesh në Shqipëri? Ja çfarë rekomandon Banka Botërore

Së shpejti do të aplikohet një skemë e re për pensionet por…

Doganat: Të ardhurat e 3-mujorit, rreth 500 mln euro, rritet zhdoganimi i të gjitha produkteve të akcizës

Të ardhurat nga doganat në 3-mujorin e parë të vitit 2024 kanë…

Detyrimi për ish-të përndjekurit, raporti: Me këto ritme shlyhet pas 30 vitesh

Ish të përndjekurit, që sipas legjislacionit vendas kanë përfituar dëmshpërblim, do të…

Në cilat raste pensionistët mund të shkojnë në gjyq për masën e pensionit

Borxhi i akumuluar ndaj sigurimeve shoqërore, nga institucione publike dhe private, ka…

Marrëveshja për pensionet: Si bashkohen vitet e punës dhe kush përfiton

Në mbledhjen e radhës, Këshilli i Ministrave ka propozuar projektligjin për ratifikimin…

SHIFRAT: Numri i të rinjve u ul me shpejtësi nga 2019-2023, por ata në kërkim të punës u rritën

Nga viti 2019 deri në 2023, numri i të rinjve 15-29 vjeç…

E njofton Elon Musk, interneti satelitor Starlink tashmë aktiv edhe në Shqipëri

Me anë të një postimi në rrjetin social “X”, Elon Musk ka…

KLSH evidentoi mbi 72.3 miliardë lekë dëm ekonomik gjatë vitit 2023

Kontrolli i Lartë i Shtetit raporton në Kuvend përmasat e keqmenaxhimit të…

Kumbaro: 4.2 mld euro të ardhura nga turizmi në 2023, do ngrihet qendra e edukimit të studentëve të mikpritjes

Shqipëria përfitoi 4.2 miliardë euro të ardhura nga turizmi gjatë vitit 2023,…