Histori

Latest Histori News

Deviza “pa dallim feje, krahine e ideje” dhe rrënjët e saj në historinë e shqiptarëve

80-vjetori i Konferencës së Pezës Nga Mersin KURTI   Konferenca e Pezës …

14 shtator 1943, një ngjarje e pazakontë në historinë e LANÇ

“Gjashtëdhjetë e tetë vajza nga qyteti i Fierit, më 14 shtator 1943…

Gruaja në të zeza: Fragment nga romani “Musineja”

  Nga Bedri Islami Botuar në DITA Muajt e fundit të vitit…

FOTO: “Tani jemi në dorë të Zotit, mos i shqetëso fëmijët…”

Rrok Camaj, Mon Gjonbalaj dhe Simon Dedvukaj ishin disa prej shqiptarëve që…

Rama, Lubonja, Bejtja, Shkullaku… “SHBA të mos mbështesë Berishën” (kërkesa u plotësua pas 26 vitesh, por…”

  26 vjet më parë, demokracia e brishtë shqiptare do pësonte një…

Propozimi amerikan në ’45: Shqipëria të japë Shkodrën e të marrë Kosovën, Italia të kthejë Sazanin

Nga Armand Plaka Botuar në DITA “Shqipëria të marrë pjesë nga Jugosllavia…