Kulture

Latest Kulture News

Wilhelm Reich dhe ëndrra e emancipimit erotik të njerëzimit

Wilhelm Reich është një figurë thuajse tërësisht e panjohur për publikun shqiptar,…

Frojdi si Kolombi

Nga studimi i Prof. Fatos Tarifës Erosi dhe Demokracia, që pritet të…

VIDEO: 21 janari dhe një këngë që u tentua të zhdukej

Edi Rama dhe Florjan Kondi (ose Dr.Flori siç njihet në botën e…

Ditëlindja e gangsterit famëkeq amerikan që vazhdon të intrigojë Hollivudin

Me 125-vjetorin e lindjes së Al Capone-s, më 17 janar, trashëgimia e…

Një juri e madhe ngre sërish akuza penale për aktorin Alec Baldwin

SANTA FE, Nju Meksiko – Një juri e madhe ngriti akuza të…

“Premtuam, por sot më vjen turp të shkel atje. Patriotëve t’u rrojë Facebook-u…”

Ish-drejtori i Butrintit që është marrë gjatē me objektet e trashëgimisë kukturore,…

Përse është edhe sot kaq tërheqëse figura e Al Capone-s?

17 janari shënon 125 vjet nga lindja e një prej gangsterëve më…

Frojdi dhe koha jonë… Freud is Dead! Long Live Freud!

Nga Fatos TARIFA Botuar në Dita Shpesh herë, Frojdi dhe Marksi përmenden…

Rivjen pas 70 vjetësh poema madhore e Naim Frashërit “Historia e Skënderbeut”

Poema “Historia e Skënderbeut” është vepra e parë letrare në gjuhën shqipe…