Jeni nga ata njerëz që besoni se një sallata është gjithmonë një pjatë e shëndetshme dhe e përshtatshme për çdo lloj diete? Ka një sërë mitesh që duhen çmontuar, sepse në varësi të mënyrës se si e përgatisni (ose e blini) sallatën tuaj, mund të rrezikoni shëndetin. Kini parasysh këto këshilla që na japin specialistët!
Arsyet pse sallatat mund të mos jenë aq të shëndetshme?
Nëse blini një sallatë në supermarket, ka sallata ‘të pabesë’ shumë të pashëndetshme që rrezikojnë shëndetin tonë. Janë ato që kanë më shumë elementë se sa thjesht marule, domate, spinaq, qepë apo ullinj, duke qenë elementët e paketuar ato që janë ultra të përpunuara.
- Publicitet -
Salcat me bazë yndyre dhe sheqer, të tilla si salcat e Cezarit, ose mustardës së mjaltit, janë të dëmshme, siç janë mishrat e përpunuar si proshuta, ose proshuta, ose proteinat te prodhimet apo frutat e detit.
Nëse nuk përdorni uthull ose vaj ulliri për të shijuar sallatën tuaj, kjo pjatë me tingull të shëndetshëm mund të bëhet një bombë kalorike e ngjashme me disa pjata të ushqimit të shpejtë. A e dini se McDonald’s shet sallata me më shumë kalori sesa Big Mac-i i tyre i dyfishtë?
Me pak fjalë, nuk është se mjekët ndalojnë së rekomanduari sallata në dieta, por këshillojnë që të shmangim ato që nuk janë të shëndetshme. Mbi të gjitha sepse po gënjejmë veten.