Analiza

Latest Analiza News

Presidenti Alfred Moisiu dhe intelektualët

Filip Rrumbullaku* Në formimin intelektual të Presidentit Alfred Moisiu vërehet dukshëm një…

Një vëzhgim i shkaqeve ligjore për ngjarjen e rëndë në Himarë

  Ligji nr. 43/2020 “Për aktivitetet e turizmit detar” u miratua më…

Ekskluzive nga SHBA, Xhelal Gjeçovi: Ku bashkohem dhe ku ndahem me Paskal Milon

Prof. Xhelal Gjeçovi Botuar në DITA   Kur u ula të bëj…

Pikturat e Ramës, nuk janë alibi e Metës

Nga Bedri Islami Botuar në DITA   Le të bëjmë një marrëveshje…

“Rusia duhet dekolonizuar”, analiza e Bugajskit në DITA: Takimi i 23 korrikut në Pragë dhe “skenari jugosllav”

  Nga  Janusz Bugajski Botuar në DITA   Një tubim i rëndësishëm…

Dosjet e humbura të Sigurimit të Shtetit, lista e zhdukur e UDB: Kush ishte Petrit Ame, lidhja me Gazideden

    Nga Bedri Islami Botuar në DITA Materiali i paraqitur nga…