Analiza

Latest Analiza News

Rexhep Qosja si personifikim i ndërgjegjes kombëtare

Refleksion rreth intervistës së Akademikut Rexhep Qosja në gazetën DITA, 28 maj…

Platforma diplomatike e çështjes çame

Nga Shaban Murati Botuar në DITA Çeshtja çame është një çeshtje e…

Sa vite duhen për ndërtimin e autostradave kryesore në Ballkan?

Qytetarët e disa vendeve të rajonit presin me dekada të përjetojnë përfitimet…

“Ore, ky Enveri i dha fund dembelizmit”. Komunizmi dhe 30 vitet pas tij sipas një miku gjerman të Shqipërisë

  Michael Schmidt-Neke është një mik i shqiptarëve dhe merret prej dekadash…

Analiza: Çfarë do të ndodhë pas pakësimit të gazit nga Rusia në Evropë?

Nuk është vala e nxehtë e verës ajo që po i bën…

Zonja Kim, antikorrupsioni dhe harta e re gjyqësore

  Nga Viktor Malaj Botuar në DITA Para pak ditësh, qeveria shqiptare…

Kokalari: Trump nuk ka autorizuar askënd të heqë sanksionet ndaj Berishës. Bajram Begaj, zgjedhja e duhur

Gary Kokalari duke zhvilluar një bisedë me Kellyanne Conway në një pritje…

Kriza globale, si përcaktohet çmimi i grurit?

Gruri është bërë shumë më i shtrenjtë pas fillimit të luftës në…

SHËNIM: Ballkani ishte në Selanik dhe jo në Ohër

Nga Shaban Murati Shënim nga blloku diplomatik   Në 10 qershor u…